Ред Бул иска второто място в класирането при отборите във Формула 1 за 2019-а година и съответно по-голямата финансова награда, а причината естествено е скандалът с Ферари и ФИА. 

Международната централа обяви за постигането на конфиденциално споразумение със Скудерията относно съмненията за нарушението на правилата по отношение на мотора след лятната пауза.  

Неяснотата относно това дали двигателят всъщност е бил легален или не обаче, накараха останалите тимове да заплашат със съд в търсене на пълно разкритие на случая. При евентуално наказание на Ферари Ред Бул трябва да е втори и да получи с 24 милиона долара повече от наградния фонд. 

„Поведението на ФИА е скандално! Ние трябва да поискаме Ред Бул да заведе дело за неполучаване на 24 милиона долара, които бихме взела, ако бяхме завършили на второ място в класирането и Ферари получи правилното наказание. Невероятно е как е написано това споразумение” заяви съветникът на Биковете др. Хелмут Марко. 

„Инициативата за всичко бе на Мерцедес и ние се присъединихме към нея, но за в бъдеще ще помислим за собствени начини в търсенето на правата си” добави Марко. Засега от ФИА и Ферари не коментират нищо 10 дни преди старта на новия сезон.